Nezařazené

Google

Google je americká společnost, která sídlí v Kalifornském Silicon Valley. Pobočky má však po celém světě a od roku 2006 také v České republice. Tuto společnost založili Larry Page a Sergej Brin v roce 1996 a jejím původním cílem bylo najít lepší způsob, jak se orientovat ve velkém množství dat. Google se stal postupně velmi oblíbený a hojně využívaný.

Google je v současnosti nejpoužívanější internetový vyhledávač a je natolik populární, že se začalo používat i slovo „googlit“, v souvislosti s vyhledáváním informací na internetu. V průběhu let se stále více rozšiřoval a nyní toho nabízí více, než jen vyhledávání informací.

Funkce Google
Google Images – vyhledávání obrázků
Google Maps – mapová aplikace, která nabízí mapy ulic a plánování cest, snímky jednotlivých míst jsou ve velikém rozlišení
Google Translate – překladač, který nabízí překlad slov, ale i celých vět, do velké spousty nabízených jazyků, součástí je i poslech pro správnou výslovnost
Google Scholar – vyhledává odborné publikace, knihy a vědecké články napříč různými obory
Google News – zprávy z celého světa, funguje v angličtině, němčině, francouzštině, španělštině a italštině
Google + – sociální síť, kde si uživatelé mohou vytvořit určité okruhy přátel a sdílet mezi sebou různé informace
Gmail – email, který nabízí vysokou kapacitu, až 15 GB
Google Android – operační systém vyvinutý pro mobily, dnes je spolu s operačním systémem iOS nejpoužívanější

Práce v Google
Pracovat v Google by chtěl každý a proto je tato společnost jednou z nejžádanějších firem, ročně se sem hlásí až 2 miliony lidí. Zaměstnanci jsou zde velmi spokojeni. V hlavní americké centrále není problém, aby si zaměstnanci sebou do práce vzali děti či domácí mazlíčky, celý den, zde mají na výběr z několika chodů jídla i dezertů od skvělých kuchařů, kromě jídla, jsou zde i kavárny či lehátka, kde si můžou odpočinout nebo pracovat v pohodlí. Přesto však tato práce není pro každého, někteří zaměstnanci raději odcházejí do menších firem.